Parfume Noter af Blod Appelsin
Blod appelsiner er sorter af fælles søde orange, Citrus sinsensis; deres farve skyldes rødlig-lilla anthocyaniner, dvs. vandopløselige pigmenter, i frugten. “Blonde” appelsiner, såsom navler og Valencias får deres orange farve fra carotenoidpigmenter; blodappelsiner desuden indeholde flere anthocyaniner, hovedsageligt cyanidin-3-glucosid. Denne magenta-farvede forbindelsen er almindelig i mange frugter, herunder æble skind, ribs, kirsebær og hindbær. Forskere nylig opdaget, at alle appelsiner har de grundlæggende gener til at producere anthocyaniner, men at disse gener fungerer i kun blodappelsiner.
Disse tre sorter af blodappelsiner er mest almindelige: Tarocco, Sanguinello og Moro. Nogle andre sorter som maltesisk, Khanpur, Washington Sanguine, Ruby Blood, Red Valencia, Burris blod, Vaccaro blodappelsin, Entre Fina blodappelsin, etc., dyrkes så godt.
Den Moro er kendt som den mest farverige citrusfrugter. Dens frugter har dyb rød kød og en rød rødmede skorpe. Frugterne har en stærkere, tydelig og sød smag med en antydning af hindbær. Den Moro farve stammer fra en knop mutation af Sanguinello Moscato sort. De Moro appelsiner har dyb blodrød kød, der spænder fra orange-skimmeldannelse med rubin farve til Vermilion, til levende Crimson og næsten sort.
No products were found matching your selection.